másnap a Mamáékhoz készültünk.  aztán reggel megintcsak nem ment se az ébredés, se a megmozdulás. Megint jött a hidegráz, mindenfáj, csak megmozdulni ne kelljen - ezúttal beszálltam én  is, mint együttérző anyai oldal. szuper.  

felhívtam anyuékat, hogy kizárt, hogy mi innen  bárhová is el / bennem már a mentő gondolata játszott, mikor kideríthetetlenné vált, hogy apánk vért köhög, vagy honnan jön???  horror volt /  .  viszont Fülinek megígértük, hogy  megyünk Mamáékhoz, úgyhogy  11 tájban elkezdte skandálni, hogy Papa, Mama, megyünk. 

telefon megint, hogy Füli legalább beszéljen velük,  ekkor  Papa mondta, hogy ő akkor most átjön, hoz bejglit, mamahúslevest.  Mondom, karantén van,  jönnek a maszkos gumiruhások, és szétfertőtlenítik  a lakást, meg minket is,  elkapja, ne jöjjön. De Apukámat kemény fából faragták,  ő be van oltva még H1N1  ellen is, különben is keményebb, mint a terminátor, hozza  a húslevest. 

Apánk megintcsak összevakarta magát, leszedáltuk magunkat egy rakás fájdalom és lázcsillapítóval és mégiscsak mi mentünk.  persze, ott is volt Fülinek karácsonyfa, ajándékkal. és persze, ott is a fa volt a kedves a szívének, igazi békebeli gyertyaizzók, lehetett fújkálni,  átbújkálni a fa alatt,  packázni a törékeny gömbökkel, kisharanggal csilingelni.  lehetett húslevest enni , meg a tesó zseniális rakott csirkeremekjeit.  Papától kapott Füles egy mackót. nagyon szép maci, egyetlen hibája van csupán:  nincsen neki kereke.  én nagyon szerettem volna, ha apu azt látja, hogy az unokája örül neki, de Füli nem örült, sőt, semmibe vette a macit.   Bezzeg a tesó diavetítős Tomivonatos könyvét alig volt hajlandó kitenni a kezéből.    A vetítő részt csak este, itthon bontottuk ki. és volt nagy boldogság,  mert vilagíít, és vonat, meg bácsi  / kövér ellenőr /  és egy kicsit én is vetíthettem, aztán elleste a technikát, és  kedve szerint cserélgette a diákat.  mindig mondta, hogy most piros jön, meg a sárga, és ez a kettő maradt a kedvenc, ezeket legalább tízszer levetítette , a kékeket talán egyszer, az egyik zöld úgy emlékszem végleg kimaradt.   azóta megint vonatokban utazunk ...

Szerző: durcka  2009.12.27. 21:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://fulianyublogja.blog.hu/api/trackback/id/tr261627031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása