dedem végigette a bölcsis Mikulásbulit. míg a mikulás meg nem érkezett a szája és az összes szabad keze tele volt mindenféle nasival. itt most kiélvezte , mert  nálunk nem áll hűvös halomban a keksz.  aztán eljött a Miku.  Kinder party szervizes, igazi békebeli télapóka. mindene a helyén, semmi felesleges giccs /  én ezidőtájt hobbiszinten  utálom már az összes  áruházi pirosruhás rémet a vattaszakállával, és lejárt szaloncukraival együtt.  de tényleg.

  a mi Mikunknak egyedül  a bronzos  - aranyra lefújt ikás csicsedlikampós  függönykarnis botját bírnám csak felhánytorgatni, de  ezt is csak alapos kötekedniakarás után . / szóval télapóka rendben volt.  először komótosan elosont az ablak előtt, bekopogott, beintegetett.    Füli teljes nyüriben volt,  izgatottan szorongatta  a kezem .  aztán , amikor bejött  végre, ámulatba esett.   mesekönyve válogatja, de tényleg hasonlított, na. télapó.    nem mese, létezik.

először szolid énekelgetés  / hullapelyhes, persze....  nagy társaságban Füli kevésbé szívesen énekelget, de azért a pijosalmás résznél   érezhetően felhangosodott  / aztán csomagosztás.  és itt is örültem, semmi névsorolvasásos egyesével kimasírozásos, jó voltál -e kérdezgetős  kínszenvedés, lehetett a lurkóknak bátorságösszeszedős sorrendben a csomagért masírozni....  le is taglózódtam, ha jól emlékszem, Füli volt a harmadik..  cirka kétszázhússzal odarohant a Mikihez, csomag el, aztán ugyanezzel a svunggal vissza.  a csomagot a nagy sietségben valahogy  sikerült elejtenie, és utána már csak velem merészkedett újra télapóközelbe...  mindegy, kapott másikat  / az elejtettet addigra már egy bátrabb csemete lenyúlta  / aztán Mikulás el, integetés. Fülesem is integett boldogan.  ragyogott megint.  

van a télapókában valami megfoghatatlan misztérium, amit a srácok szeretnek. Fülit talán semmiféle ajándéknak nem láttam még eddig ennyire örülni,  most először éreztem rajta a télapóvárás izgalmát...  klassz volt. 

Ezek után kiderült, hogy a Miki az egész csoportnak hozott ajándékokat,   egy nagy kosár telis tele volt játékkal, lehetett szabadon garázdálkodni, bontogatni, együtt játszani, örvendezni...   nem részletezem, nagyon jól elvoltunk. 

 

kicsit korábban léptünk le, mint a többiek, mert mégiscsak aznap volt Füli igazi születésnapja , szerettük volna végre  mi is megünnepelni. csak úgy , hármasban. együtt nevetgélve csokitortát enni, és örülni  annak, hogy van nekünk egy kétéves kicsi fiunk. 

szép nap volt.

 

Szerző: durcka  2009.12.09. 21:57 Szólj hozzá!

Címkék: szülinap mikulás bölcsi

A bejegyzés trackback címe:

https://fulianyublogja.blog.hu/api/trackback/id/tr771586996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása